Rozsvítili jsme Vánoční stromek Masarykovy čtvrti

23.12.2012 19:19

Občanské sdružení Masarykova čtvrť a petiční akce STOP-WILSON uspořádaly již po čtvrté rozsvícení Vánoční stromku Masarykovy čtvrti. Ve čtvrtek 20.12.2012 v 17:00 hod. se tak oděla do ozdob a světýlek borovice na Lerchově ulici u brány do bývalého vojenského areálu. Umístění je zvoleno záměrně: upozorňujeme tak i na stále zanedbaný prostor za vlnitým plechem, který už dávno měl být otevřen a sloužit veřejnosti.

Tentokrát se velmi povedla hudební část celého programu. Ať už to byly úvodní fanfáry (Jan Pikolon a Jan Navrátil – trubky, Pavel Gřunděl – trombon), oblíbený doprovod v podobě dud Daniela Kikty nebo malá ženská skupina se zpěvem a cappella. Několik desítek lidí mezi nimi i rodiny s dětmi tak rádi využili možnosti  poslechnout si i zazpívat koledy a ozdobit stromek vlastními vánočními ozdobami. Pavla Přikrylová obstarala vánoční zvyky, Jan Svoboda zaskočil za nemocnou členku a přispěchal na pomoc se svařákem, ostatní zase přispěli domácím cukrovím.

Na přípravě akce se podílelo na třicet lidí, které si vzal na starost hlavní pořadatel a člen OS Masarykova čtvrť Bohumil Bílek, kterého pak zejména těšilo, že lidé využívají příležitosti něco společného pro sebe i pro sousedy zorganizovat, a to jen tak pro radost, aniž by čekali odněkud pokyny nebo peníze.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout ZDE.

Zpět