Plány basebalistů na Kraví hoře

13.02.2021 12:07

V červenci 2020 si nechal basketbalový oddíl VSK Technika Brno, baseball-softbal p.s., který má napojení zejména na brněnskou ČSSD, zpracovat architektonickou vizi svého dalšího rozvoje a vypadá to, že by se velmi rád ukousl další kus Kraví hory – nestačí jedno velké hřiště, „dočasné“ tréninkové hřiště (to by však možná zmizlo), ale má přibýt jedno další velké a ještě se zázemím a parkingem. Aneb Kraví hora je naše…

Plány mají více variant – všude se počítá s novým hřištěm, přičemž v jedné by byl zachována i budova autoservisu, v jiné by se stavěla nová vyhlídková restaurace (ta zase ale třeba není zakreslena do vizualizace) a v největší podobě se navrhuje pod novým hřištěm postavit budovu, která by částečně vyčuhovala. Je pravda, že na místě autoservisu bychom si dovedli představit leccos jiného, ale pro širší využití se nám zdají lepší plány 8D centra, které zde dlouhodobě sídlí.
 Údajně by i nové hřiště mělo být veřejně přístupné (zmínka je však jen u jedné varianty, ne u všech). My na Kraví hoře hodně preferujeme co nejvíce veřejných sportovišť a plácků místo hřišť jen pro menší skupiny či pro některé, a také více plnohodnotné zeleně, ne jen velké travní plochy. U některých variant to vypadá, že by dnešní dočasné tréninkové hřiště zaniklo.

Sice to není podstatné, ale také o lecčems svědčí: z 5ti členného vedení bydlí jen jeden u nás na Brno-střed, dva jsou dokonce mimobrněnští, takže je to možná tak nepálí, co se děje s Kraví horou, a stačí jim sem dojet autem na trénink do „svého“ a pak zase domů.

S plány se můžete seznámit ZDE.

Zpět