Nový skatepark na Pivovarské jde do povolovacího řízení

21.03.2022 21:52

V únoru 2022 podal Úřad MČ Brno-střed žádost o povolení stavební akce „NOVOSTAVBA SKATEPARKU STARÉ BRNO“, ul. Trýbova, umístěná na pozemcích par.čís. 170, 169/1, k.ú. Staré Brno.

Stavební úřad tak v březnu 2022 zahájil společné územní a stavební řízení. 

Novostavba sportoviště – skateparku se bude nacházet v lokalitě nad Augustiniánským klášterem na Starém Brně, mezi ulicemi Pivovarská a Trýbova. Má stát vedle budoucího dětského sportovně-kulturního centra, který tlačí politici z ANO, jež bydlí na Starém Brně.

Stavební záměr je členěn na stavební objekty:

SO 01 – Skatepark velký – skateboarding - street (16 překážek, dvě výškové úrovně)

SO 02 – Skatepark malý – koloběžky (5 překážek, určeno pro jezdce na koloběžkách)

Jedná se o areál se dvěma celobetonovými skteparky o ploše 810 m2 a 158 m2. Oba skateparky jsou navrženy jako železobetonové konstrukce, tvořeny vyztuženou skořepinou betonovanou nástřikem na předem vytvarovaném podkladu. Součástí stavby jsou mlatové stezky o celkové ploše 157 m2.

Podoba skateparku, jak byla navržena ke schválení stavebním úřadem, ZDE.

Návrh pochází od ostravské společnosti Hydro Gas Manufacture, s.r.o., která odhadla náklady na stavbu ve výši cca 4,65 mil. Kč bez DPH.

Na portálu veřejných zakázek Brno-střed vyjela tato zakázka v dubnu 2021. Hledal se tak projektant a zhotovitel, který by vše dokončil nejpozději do 3. června 2022. 

Zpět