Nechali jsme na nám. Míru přetřít posprejovanou stěnu

25.12.2017 12:23

Na jaře 2017 jsme se začali snažit, aby se stěny dvou technických budov distribuce energií na Kraví hoře a nám. Míru, které si bohužel vyhlídli sprejeři, dočkaly nové výmalby. Domluvili jsme se s majiteli (innogy, E-ON), že by nebyli proti, kdyby se někdo ujal přebarvení fasády a stvořil při tom i něco uměleckého se vztahem k danému místu. Vzhledem k našim finančním možnostem jsme začali hledat někoho, kdo by se daného ujal zadarmo nebo za symbolický obnos. Přihlásilo se nám několik umělců (včetně dokonce Tima), kteří si vybrali jim „padnoucí“ objekt a představili svoje nápady. Z nich jsme předběžně vybrali dva – pro každou budovu jeden.

Nám. Míru si vyhlídl Ateliér MALUJEME JINAK  (www.malujemejinak.cz) a jejich dva návrhy inspirované Kraví horou jsme vám představili během léta a nechali jsme Vás vybrat ze dvou variant hlavní myšlenky krávy, schované v textuře. Vítězná podoba pak pod vedením Lukáše Veselého se na budově objevila před Vánoci 2017 (fota ZDE).

Děkujeme Ateliéru MALUJEME JINAK za ochotné provedení malby za „dumpingovou“ cenu, kterou celou uhradilo Občanské sdružení Masarykova čtvrť. Doufáme, že se Vám bude líbit a bude důstojně zdobit centrum naší čtvrti. 

Zpět