Naše vyhodnocení připomínkování zadání soutěže z listopadu 2020

02.12.2020 10:47

Získali jsme texty připomínek občanů k zadání soutěže na budoucí podobu nám. Míru, kterou na internetu organizovala Kancelář architekta města Brna. Lidé měli na přelomu října a listopadu 2020 na vyjádření jen týden času, a to navíc v době nouzového stavu, kdy leckdo řešil i jiné životní obtíže a starosti. Jelikož se jednalo o možnost vyjádřit se volným textem, bylo někdy složitější přesněji určit názor (i proto vyhodnocení může být subjektivní), ale i tady se ukázal jasný DOMINANTNÍ trend: nepreference zvyšování zástavby bytovou funkcí a zachování rázu zahradní vilové čtvrtě.

 

Celkem se sešlo 150 reakcí:

  • Souhlas se zadání jako takovým či byty (25 vyjádření) = 16,6 % odpovědí
  • Nesouhlas, tzn. převážně nebo zcela nesouhlasí s byty, s novou Brněnkou a jejími byty, s výškou zástavby, s nedostatečným volnočasovým centrem kolidujícím s bytovou funkcí, predikují zhoršení dopravní situace vlivem bytů a více obchodů atp. (111 vyjádření) = 74 %
  • Neutrální, nerozhodné či jiné reakce (14 vyjádření) = 9,4 %
 
 

Co je ale zajímavé, jak výsledky iterpretovala Kancelář architekta města. Ta došla k závěru, že proti výstavbě bytů na náměstí bylo jen 58 reakcí!? Tendenční materiál KAMu (ale s přehledem všech připomínek) najdete ZDE.

Zpět