Další „tajná“ akce městské části – příprava soutěže Park Žlutý kopec - únor 2022

04.03.2022 21:05

Městská část Brno-střed (opět!!) v tichosti a bez zapojení veřejnosti připravuje Architektonicko-krajinářská soutěž – Park Žlutý kopec na Starém Brně.

Jedná se dlouhou zelenou „osu“, která propojí Vaňkovo a Mendlovo náměstí. Řešené území najdete ZDE. Park by měl sloužit i pacientům stále se rozvíjejícího Masarykova onkologického ústavu a bude rovněž významnou pěší spojnicí Starého Brna, Masarykovy čtvrti a Pisárek. 

Zadání je zatím relativně volné – víceméně jen dodržet vybrané území a základní příčné komunikace, které budou spojovat Lipovou s Tvrdého.

Negativní však je, že v hodnotící porotě zase není žádný zástupce veřejnosti či okolních obyvatel: pouze politici a funkcionáři, popř. zástupci různých institucí (MOÚ, KAM) - viz aktuální návrh zadávacích podmínek ZDE. "Nejzajímavěji" a nejpodzřeleji zároveň působí zapojení náměstka primátorky Roberta Kerndla (ODS), který je jinak odpovědný za třeba sociální oblast a moc často (ne-li skoro vůbec) jej mezi plnohodnotnými členy porot arch. soutěží nevídáme. 

Počítá se zatím s těmito odměnami 350.000,- Kč (první místo), 250.000,- Kč (druhé místo) a 150.000,- Kč (třetí místo).

Zpět