Centrum onkologické prevence nahradí transfuzku na Tomešově

18.12.2022 22:55

Na místě bývalé transfuzní stanice vznikne „Centrum onkologické prevence“ Masarykova onkologického ústavu. Centrum prevence bude mít kupř. Oddělení preventivních onkologických prohlídek, Oddělení preventivního vyšetřování, Oddělení preventivního poradenství, přednáškový sál nebo hotelové ubytování pro klienty.

1.pp – podzemní garáže, šatny, technické místnosti, sklady

1.np – hlavní vstup do objektu, recepce, kavárna, prodejna zdravého životního stylu, banka biologického materiálu, prostory oddělení preventivního poradenství

2.np – prostory oddělení preventivního vyšetřování (magnetická rezonance, CT), prostory oddělení preventivních onkologických prohlídek (ambulance)

3.np – prostory oddělení preventivního vyšetřování (denzitometrie, mamografy, ultrazvuk),oddělení genetiky a epidemiologie nádorů (laboratorní trakt, konzultační místnosti, pracovny lékařů)

4.np – ubytování klientů, přednáškový sál

V rámci výstavby dojde k vybudování 97 nových parkovacích stání v podzemní garáži a k vybudování 66 parkovacích stání na terénu (33 na úrovni vstupního podlaží, 16 podél ulice Tomešova na straně objektu, 17 v místě odstraněných garáží).

Vše začne bouracími pracemi – oba objekty bývalé transfuzní stanice se stanou minulostí.

Novostavba bude z monolitického železobetonu a bude mít půdorysný tvar písmene L, které se otevírá jihovýchodním směrem k historickému brněnskému panoramatu s výhledy na Špilberk a Petrov. Jedná se o tří, respektive čtyřpodlažní stavbu s jedním křídlem osazeným rovnoběžně s vrstevnicemi svahu. Hlavní přístup bude z ulice Tomešovy do polootevřeného patia, které bude mít relaxační charakter s vzrostlou zelení, vodní plochou, lavičkami apod.

Vizualizace: ATELIER / 2 0 0 2 s.r.o.

Zpět