Brno-střed nejdříve zrušilo zakázku na opravu amfiteátru na koupališti a pak obrátilo

01.05.2021 13:10

Brno-střed zahájilo v dubnu hledání zhotovitele pro rekonstrukci letní divadelní scény na koupališti coby rozšíření nabídky kulturního zařízení pro veřejnost.
Venkovní amfiteátr byl vybudovaný současně s venkovním koupalištěm v 70. letech 20. století. Nynější rekonstrukce tedy navazuje na původní záměr a navyšuje jak kapacitu (na 544 osob) a převýšení jednotlivých řad pro lepší viditelnost. Původní kamenné zídky budou opraveny, nové opěrné zídky, definující rozšířené řady hlediště, budou provedeny z pohledového monolitického ŽB za účelem čitelné odlišnosti doby vzniku původních a soudobých konstrukcí.
Zázemí amfiteátru budou tvořit čtyři kontejnerové buňky.
Do zadávacího řízení se přihlásily pouze dvě firmy! Ta s nižší cenovou nabídkou nabídla cenu cca 2,7 mil. Kč, což bylo o více jak 700 tisíc více, než bylo nacenění ze strany městské části. Asi i proto došla rada dne 26.4.2021 k závěru, že zakázku zruší – mj. nabídková cena by to odpovídalo částce, která byla potřeba pro dofinancování projektu participativního rozpočtu, aby se rozjelo komunitní centrum na Lerchově a tady by to odpovídalo víceméně pouze lití peněz do betonových stupňů využitelných přes část roku.

Vzhledem k tomu, že na projektu hodně záleží tajemníkovi (už přislíbil konání různých kulturních akcí), během jednoho jediného týdne dokázal snížit poptávaný objem prací, nechat vše nově nacenit od jediného dodavatele (toho, co nabídl nižší cenu v původní zakázce) a dne 3.5.2021 radou schválit, že rekonstrukce proběhne za cca 1,7 mil. Kč.

Na naším předsedou navrhované veřejně přístupné workoutové hřiště na Helgolandu za 600 tis. Kč peníze nebyly, tady se dva miliony na něco, co je za plotem a se využije přes léto, se našly.

 

Zpět