Wilson properity prohrála svou žalobu na náhradu škody

30.10.2018 11:01
Developerská společnost Wilson properity dnes 30.10.2018 u Městského soudu v Brně prohrála svůj spor, v němž žalovala město Brno o náhradu škody za zmařený projekt bytovky Wilson na nám.Míru. Celkem chtěla po městu 11,8 milionů a úroky!
 

Dle soudkyně však uplatnila svůj nárok pozdě a došlo u něj k promlčení, protože o spornosti smluv developer věděl minimálně od roku 2008/2009, kdy i jeho tehdejší jednatel Maršálek (který je mj. tchánem současného majitele Wilson properity Michala Wiedermanna) byl vyslýchán v kauze tehdejší starostky Hrubé (ODS), která byla následně uznána vinou a odsouzena za svou činnost v rámci dění kolem bývalého vojenského areálu na Lerchově. I dle soudkyně kauza Wilson „rezonovala celým Brnem“ a developer těžko může tvrdit, že se o neplatnosti smluv dozvěděl až v roce 2014, jak ve své žalobě tvrdil.

Perličkou bylo i to, že nemalou část požadované částky zatím developer svým údajným dodavatelům nezaplatil, ale v zájmu zachování svého nároku byl ochoten si najednou zajistit nemalé financování pro jejich úhradu, a to za stavu, kdy v jiném řízení žádal o osvobození od soudních poplatků pro svou totální nemajetnost.

Rozsudek zatím není pravomocný a developer se proti němu může odvolat ke krajskému soudu.

 

Zpět