Výsledky ankety a tiskové ohlasy

03.01.2014 22:32

Námi preferované kombinované využití pro volnočasové komunitní centrum a lokální středisko služeb (a dodejme ještě zeleň a propojení Lerchovy a Údolní) a bez pater a pater bytů soukromé bytovky získalo na konci ankety (31.12.2013) více jak 67 % hlasů.

Takže nyní je na tahu radnice Brno-střed a Magistrát města Brna. Dle starosty Libora Šťástky nemá problém to neziskovým organizacím nabídnout - proč takovou vůli neměl už dříve, na místě starosty sedí již roky... aneb kdyby opravdu chtěl, dávno to už udělá. Místo toho nechá areál svému (developerskému) osudu.

 

Tiskové ohlasy na ukončení ankety o využití areálu na Lerchově

Dejte Wilson neziskovkám, vzkázali Brňané v anketě - www.brnensky denik.cz

Brno – Nejdéle trvající anketa vypsaná radnicí Brna-středu po třech letech skončila. A lidé mají podle ní o budoucnosti bývalého vojenského areálu v Lerchově ulici jasno. Nejvíc jich hlasovalo pro to, aby jej radnice předala neziskovým organizacím.

 
 
 

Pro tuto možnost se vyjádřilo celkem 1213 z 2639 h­lasujících. „Výsledek respektuji. Variantě předání areálu neziskovým organizacím se nebráním. Ať se ukáží a za pomocí dotací jej zkultivují a vytvoří tam třeba volnočasové centrum," řekl starosta městské části Libor Šťástka.

Dodal, že výsledek ankety ukazuje, že ji město nemanipulovalo ve prospěch developera, který v místě už osm let plánuje stavět dům s byty a obchody nazvaný Wilson.

S takovou kritikou přišlo občanské sdružení Masarykova čtvrť v říjnu, když mělo hlasování skončit, ale radnice jej prodloužila. Jeho zástupci jsou nyní spokojení. „Preferujeme kombinaci neziskového a komerčního sektoru. Tyto možnosti dostaly dohromady 1772 hlasů," řekl předseda sdružení Michal Závodský.

Osud areálu teď ovšem mají v rukou právníci. Soud totiž na konci minulého roku zpochybnil platnost jeho převodu z armády na město v roce 2003.

2.1.2014, Petr Jeřábek

https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/dejte-wilson-neziskovkam-vzkazali-brnane-v-ankete-20140102.html

Zpět