SÁL PRO KOMUNITNÍ CENTRUM LERCHOVA uspěl v 2. ročníku PaRO!

24.11.2018 14:49

SÁL PRO KOMUNITNÍ CENTRUM LERCHOVA uspěl v letošním ročníku participativního rozpočtu a získal tak další nemalé peníze pro bývalý vojenský areál na Lerchově. Umístil se dokonce na druhém místě (a kdyby nebylo minusových hlasů, pak by získal nejvíce hlasů – tzn. 2 675). Velmi Vám děkujeme za veškerou pomoc a podporu (zvláštní poděkování míří za pomod od lidí bojujících proti mrakodrapu na Lidické 77, kteří pomalu poznávají, co jsme kolem bytovky Wilson roky zažívali my).

Město Brno ve druhém ročníku (2018) tzv. participativního rozpočtu vyčlenilo nově již 30 milionů na lidmi navržené projekty. Naší čtvrti se dotýkal projekt, který opět navrhla Irena Greplová a podporovalo jej i OSMČ, a který navazuje na úspěšné projekty Komunitní a volnočasové centrum se zázemím pro Kraví horu a Ploty na Komunitním a volnočasovém centru se zázemím pro Kraví horu. Ty se pomalu na podzim 2018 rozběhly, ale souběžně jsme navrhli, aby na ně navázala další etapa, která by bývalý vojenský areál u Míráku zase dále posunula k veřejnému využití pro nás všechny. Sál by byl v prostřední části spodní budovy (ta u ul. Údolní). Byl by víceúčelový – pro sport (počínaje ping-pongem a drobnějšími halovými sport konče), ale i pro kulturu (přednášky, společenská setkání, výstavy apod. apod.) a měl by navazovat na vedlejší prostory komunitního centra. Současné kapacity krytých prostor pro sport jsou v okolí (zejména školní tělocvičny) plně vytížené. Náš záměr zahrnuje výměnu oken, zateplení stropu, kvalitní podlahu, vytápění a osvětlení (navrhovaný rozpočet: 2 999 264 Kč). 

Finálové hlasování probíhalo od 1.11. do 22.11.2018 a náš projekt obdržel celkem 2 675 plusových a 514 minusových hlasů, tzn. celkem „čistých“ 2 161 hlasů.

Zpět