Rozsvícení vánočního stromu Masarykovy čtvrti 2010

27.12.2010 20:22

Přesně rok poté, co se poprvé rozzářil vánoční stromek Masarykovy čtvrti, konala se stejná akce opět na Lerchově ulici před vstupem do bývalého vojenského areálu. Zásluhou organizace OS Masarykova čtvrť a petiční akce Stop Wilson zde bylo vše připraveno na rozžehnutí vánočního stromu, kterým byla opětovně majestátná borovice (de facto srostlice tří jedinců) za plotem, s přesahem svých větví až nad chodník přilehlé ulice. I když se jedná o celkem rušnou lokalitu, chtěli jsme zachovat symboliku toho, že se Vánoce ve čtvrti nejlépe oslaví přímo v jejím srdci. Volba tohoto místa má také poukázat na (ne) využití dřívějších vojenských autoopraven, kde si většina místních přeje zřízení volnočasového centra a provozoven drobných služeb.

Oproti loňské premiéře nebyla sice venku taková zima, ale na druhou stranu jsme přišli o půvabnou „bílou“ kulisu, když těsně před daným dnem sněhová pokrývka téměř roztála. Sborový úvod slavnosti patřil části scholy z blízkého kostela sv. Augustina. Po úvodním slovu předsedy OSMČ nastala volná zábava a sousedské potkávání se, stylově doplňované nabídkou teplého tekoucího „povzbuzovadla“, sušených jablek a jiných dobrot. Hudební doprovod pak obstarala neúnavně hrající skupina Lodníci. Vlnitý plech plotu areálu polidštila a do slavnostního hávu oblékla krásná vánoční výzdoba a kresby dětí z MŠ Všetičkova, ZŠ Nám. Míru a z centra Botanka. Všichni příchozí měli možnost pověsit si na stromek své přinesené ozdoby, a tak ještě více udělat vánoční stromek „místním a vlastním“.

Stromek i výzdoba budou obyvatele i návštěvníky Masarykovy čtvrti provázet celými svátky i částí nového roku a tak připomínat a umocňovat jedinečnou vánoční atmosféru.

 

Děkujeme především členům OSMČ Ing. Bohumilovi Bílkovi a Ing. Pavlu Suchomelovi za organizaci, všem hudebníkům za jejich nadšení při vytváření dobré nálady a sousedící samoobsluze Pramen-Brněnka za poskytnutí odběru elektrického proudu.

Fotografie z akce najdete ZDE a krátké video TADY.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   
 

 

Zpět