Plány na rekonstrukci se mění. Sauny i vířivky si lidé i tak na Kraví hoře užijí www.rovnost.cz 21.2.2017

21.02.2017 21:52

Brno – Na odpočinek v nových saunách a wellness na Kraví hoře si lidé počkají. Radní městské části Brno-střed totiž změnili plány na přestavbu budov. Skromnější přestavba ušetří městu až 50 milionů korun.

 

Místo velkorysého projektu zadali odborníkům studii na menší rekonstrukci teras a stavbu wellness. „Budovy jsou ve špatném technickém stavu, což musíme řešit bez ohledu na plánované rozšíření o wellness. Návštěvníci očekávají určitou úroveň služeb, které neodpovídá například protékající střecha," uvedl starosta městské části Martin Landa.

Na menší rekonstrukci musí zástupci městské části místo původních devadesáti milionů korun získat výrazně méně, tedy devětatřicet milionů. „Celou stavbu penězi z rozpočtu nepokryjeme, ale požádáme magistrát o dotace," informoval Landa.

Studii na menší rekonstrukci, na kterou již městská část v minulém roce získala dotace od města, už architekti zpracovávají. „I levnější varianta zahrnuje rozšíření služeb a zachování stylu budovy ze sedmdesátých let," oznámil architekt Antonín Novák, který se podílel i na první rekonstrukci areálu v roce 2005.

Radnice zatím termín zahájení rekonstrukce nezná. „Výsledný plán zdržuje hlavně špatný technický stav budov postavených v takzvané akci Z. Přesto chceme zachovat jejich podobu, proto o ní dále jednáme," doplnil Novák. První návrh rekonstrukce provozních budov podle něj mohou architekti zveřejnit za dva měsíce.

S hodnocením nové podoby přestavby jsou zatím opatrní zástupci Občanského sdružení Masarykova čtvrť. „Jsme ale rádi, že se můžeme připojit k diskuzi o možnostech," sdělil předseda sdružení a zastupitel Brna-středu Michal Závodský.

Ředitel areálu na Kraví hoře Evžen Hrubeš očekává, že i skromnější wellness centrum na svůj provoz vydělá. „Zájem bude velký. Návštěvníkům nabídneme větší komfort a širší nabídku služeb, které vyhledávají u soukromých provozovatelů," vysvětlil Hrubeš.

Na opravu bazénu a jeho případné rozšíření o odpočinkovou zónu čekají především pravidelní návštěvníci. „Na Kraví horu chodím dopoledne, kdy se tam dá dobře zaparkovat. Pro veřejnost jsou však otevřené jen tři plavecké dráhy. Ocenil bych, kdyby jich po opravě bylo více nebo byly delší," komentoval vytíženost plaveckého bazénu Jan Ševčík z Brna.
 

Anna Tišnovská


Zdroj: https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/plany-na-rekonstrukci-se-meni-sauny-i-virivky-si-lide-i-tak-na-kravi-hore-uziji-20170221.html

Zpět