Participativní rozpočet - podpora do 30.6.2017

28.05.2017 10:30

Město Brno v tzv. participativním rozpočtu na rok 2018 vyčlenilo 20 milionů korun k tomu, aby lidé sami navrhli projekty, do nichž má radnice peníze investovat. Naší čtvrti se dotýká několik projektů, které podporujeme i my:

 

Spojení Vaňkova náměstí s Mendlovým náměstím

Vytvořením průchodu zatím uzavřeného a veřejnosti nepřístupného areálu zahrádek na Žlutém kopci se vytvoří nová spojnice mezi frekventovaným Mendlovým náměstím a Vaňkovým náměstím u Masarykova onkologického ústavu. PODPOŘIT ZÁMĚR.

 

Komunitní a volnočasové centrum se zázemím pro Kraví horu

Navrhuje se využít část současné budovy a její rekonstrukcí zlepšit podmínky pro trávení volného času na Kraví hoře a kolem Nám. Míru. Využila by se malá část budovy bývalého vojenského areálu na Lerchově a přestavěla se na nonstop otevřené veřejné WC a klubové a společenské zázemí, když obě na Kraví hoře a jejím okolí chybí. Další část by mohla sloužit jako Family point, kde lze nakojit, nakrmit, přebalit či převléci dítě (kupř. po sáňkování). V rámci rekonstrukce by šlo upravit i místnosti pro správce parku Kraví hora, strážníky Městské policie nebo zázemí pro společenské aktivity v areálu. PODPOŘIT ZÁMĚR


Ploty na Komunitním a volnočasovém centru se zázemím pro Kraví horu

Navrhuje se rekonstrukce plotů bývalého vojenského areálu na ulici Lerchova podél ulice Lerchova. Aktuálně se plot vyznačuje značnou zchátralostí, je tvořen polorozpadlými sloupky s výplní tvořenou nevzhledným vlnitým plechem. Doporučujeme opravu sloupků a výměnu výplně za lehký drátěný plot. PODPOŘIT ZÁMĚR

 

 

Bližší informace na webových stránkách www.damenavas.brno.cz. Po získání podpory Město představí v říjnu Brňanům všechny lidmi podpořené projekty a v listopadu by o nich lidé měli opět hlasovat. Na základě výsledků město sestaví žebříček vítězných projektů, které budou v roce 2018 zrealizovány.

Zpět