PaRo 2019: Hřiště s mamutem a smyslovou stezkou na Neumannově ulici - HLASUJTE!

01.11.2019 11:47

Vzhledem k tomu, že dva námi podporované letošní návrhy kolem bývalého vojenského areálu na Lerchově do Participativního rozpočtu 2019 (Edukační a relaxační zahrada a Kreativní a relaxační hřiště) nestihlo město a městská část do konce září řádně zadministrovat a odsouhlasit a staly se tak rovnou „nerealizovatelné“, čímž nás všechny obě instituce vlastně zcela připravily o možnost se participativního rozpočtu letos účastnit, rozhodli jsme se podporovat jiný projekt v rámci Masarykovy čtvrti: Hřiště s mamutem a smyslovou stezkou na Neumannově ulici.

Pro projekt může hlasovat každý Brňák do 29.11.2019 na webu: damenavas.brno.cz

Detail projektu najdete zde: https://damenavas.brno.cz/projekt/?id=1085
Pro projekt můžete hlasovat do 29.11.2019 zde: https://damenavas.brno.cz/hlasovani/

 

Cílem projektu je znovu probudit k životu prostor bývalého hřiště za domy Preslova 37 a 39, které bylo zbudováno společně s tamní výstavbou. V současnosti je zde pouze travnatá plocha, kde si děti často hrají, přesto však místo nenabízí větší možnosti ke hře menších dětí ani k jiným společenským aktivitám, kdy navíc nejbližší hřiště je až na Vaňkově náměstí (850 m). Místo by mělo sloužit i jako prostor pro setkávání rodin a sousedů.

Navrhuje se mj.: zakomponování přírodních prvků pro hru menších dětí (skluzavka ve tvaru mamuta, zastřešené paleontologické hřiště se zkamenělinami, jeskyně s tabulovým nátěrem a možností vytvářet fresky křídou), houpačky, hrazdy, atd., workoutové hřiště pro dorost a dospělé, pingpongový stůl, altánek s lavičkami a stolem zejména pro rodiče a seniory, smyslová stezka podél hřiště (jehličí, písek, kamínky, kůra, tráva, šišky atp.), která má navazovat na téma pravěké doby a je určena pro vnímání různých povrchů a přírodních materiálů bosými chodidly tak, jak to činili naši předci, než se obuli do bot.

Zpět