Parkování na trávnících a Městská policie

08.11.2014 16:54

Nejsme moc nadšeni z toho, jak někteří parkují i na trávnících, resp. travních pruzích ulic. Chápeme, že začasto parkování není jednoduché a některé ulice jsou užší, ale neměly by to "schytávat" kusy zeleně, které přeci jen ulicím dávají nějakou tu krásu. Takto se nyní proměňují v nelibé pásy bahna.

Chtěli jsme, aby se na to zaměřila i Městská policie, ale ryze preventivně - kupř. že by za stěrače dávala upozornění, že auta špatně parkují a příště z toho může být pokuta. Ne aby dávala botičky, pokuty, zahajovala přestupková řízení. Věříme, že takový postup by byl nejlepší (rychlý, levný, nikoho extra nezatěžující) a lidé by si příště dávali už více pozor.

Bohužel Městská policie (a dle všeho i s oporou v zákoně) se takto angažovat nechce. Dle ní si nemůže vybírat postup, jak se jí líbí, ale pokud spatří přestupek, musí jej už řešit. No a pokud na místě nezastihne majitele, pak vše musí jít bohužel přímo do přestupkového řízení... Inu nezbude se vybavit nálepkami Macho parking :-) a Vás prosíme, nestůjte na trávnících :-)

 

Celou odpověď Městské policie si můžete přečíst ZDE.

Zpět