Odpověď primátora R.Onderky na petici proti změnám v MHD

10.01.2013 13:33

Primátor města Brna Roman Onderka (CSSD) odpověděl na i námi podporovanou petici proti změnám v MHD od 1.1.2013, v jejichž rámci došlo ke zrušení linky 51.

Odpověď je relativně stručná, ale zároveň obecná a plná odborných nicneříkajících frází. Zejména poslední pasáž o tom, že změny jsou pochopitelné a "ku prospěchu kvalitní a udržitelné MHD" se nebude poslouchat dobře těm, kteří musí nově i nekolikrát přestupovat při cestě z Úzké nebo ze Zvonařky.

V podobném duchu se nese i odpověď náměstka Kotziana (ODS) z ledna 2013 - Brno je založeno na přestupním systému, nelze všem garantovat přímé spojení, změn jsou ku prospěchu většiny obyvatel města Brna, přese vše dochází ke zvýší kvality MHD... No comment...

A na závěr jedna malá řečnická otázka. Trasa 51 mezi Barvičovou a Zvonařkou měří 4,1 km, trasa Barvičova - Mendlovo náměstí pak 2 km. Podstata šetření od 1.1.2013 byla v tom, že Brno si od DPMB objednalo méně najetých kilometrů. Zrušení linky 51 se obhajovalo tím, že náhradní trolejbus bude jezdit ve špičce i 2x častěji - takže de facto i nová "úsporná" linka v daném období najezdí stejný počet kilometrů jako by najezdila původní linka 51 až na Zvonařku. Připočteme-li k otmu i fakt, že DPMB v rámci úspor nechtěl propouštět, musí být věru úspora na lince 51 "velká", ospravedlňující ignorování potřeb seniorů, lidí s kočárky, studentů BiGy nebo pacientů MOÚ.

Zpět