Nový vývoj kolem další podoby nám.Míru - 16.9.2015

16.09.2015 22:09

Dnešní (16.9.2015) zastupitelstvo se věnovalo i náměstí Míru, a to i v návaznosti na nové rozhodnutí rady k němu (viz obrázek). Když jej shrneme, jde o to, že se město Brno požádalo, aby prověřilo, jak by vypadalo, kdyby nová trasa smyčky (už by mj. splňovala technické normy, což ta dnešní údajně nesplňuje) zasáhla částečně do travní plochy sousedního parku – jak by to bylo náročné technicky, ale třeba i administrativně (změna ÚPmB). Vzhledem k tomu, že se jedná zatím jen o prověření (a díky němu by pod stůl spadly původní nepřijatelné varianty od DPMB s ubráním zeleně před Brněnkou), tak se k němu stavíme neutrálně a počkáme si na výslednou podobu a pak případně budeme prosit korekci. Hrubý zákres do mapy ZDE.

Rada se také rozhodla, že kdyby byly nějaké problémy s jiným situováním, bude preferovat, aby smyčka zůstala v současné podobě. Ani to není špatné řešení – je léty osvědčené, i když optimální by bylo posunutí smyčky mírně níže, aby přeci jen o trochu odsunula ze silnice Rudišova – Březinova. Takové řešení by ale dle DPMB vyžadovalo nová správní řízení (při zachování status quo není nic takového potřeba) a výjimky, do kterých se mu nechce, protože není jistý, že by je obdržel.

ANO preferuje, aby po určení průběhu smyčky se teprve rozjela dopravně urbanistická studie na lokalitu, Žít Brno by pořadí zase prohodilo.

Jediným staronovým negativem je, že i současné vedení městské části také cítí neblahé dědictví zatrápené bytovky Wilson a těžko se mu postupuje nějak dál, když neví, jak se to bude s danou lokalitou mít (aneb zda počítat s Brněnkou v místech, kde je nebo jinde). To není dobrá zpráva pro rekonstrukci parku před Brněnkou :-(

Zpět