K rezidentnímu parkování - stav červen 2021

07.06.2021 12:23

Jen pro zajímavost, jak je to s rezidentním parkováním v naší čtvrti, kdy se už hodně negativně začíná projevovat sousedství se zónami na Brně-střed a Žabinách a také vliv MOÚ.

Na radnici přišly dvě petice:

První požaduje zavedení regulace stání do oblasti 1-17 Lerchova, a to v celodenním režimu (zóna B), nebo její zařazení do noční regulace (zóna C), a to s výjimkou oblasti ulic Úvoz, Údolní, Zachova, Heinrichova. Tuto oblast petiční výbor požaduje zavést do celodenního režimu regulace (zóna B).

Opačná petice odmítá zřízení rezidentního parkování, a to z důvodu o obavy o neúměrnou redukci počtu parkovacích stání v důsledku přeznačení stání dle současných technických norem.

Na základě těchto protichůdných požadavků požádala radnice manažerku rezidentního parkování Ing. Radku Matuszkovou o realizaci prověřovací studie vytíženosti parkovacích stání v předmětné oblasti. Vyhotovení této studie bylo přislíbeno na konec června.

A jen pro zajímavost: prošli jsme si jednu pasáže Lerchovy během všedního dne (FOTO). I když víme, že pražské značky ještě nemusí znamenat Pražáka, přesto je zjevné, že ulice v naší čtvrti se stávají parkovištěm s negativním dopadem pro místní obyvatele.

 

Zpět