Hravé odpoledne 2017

24.06.2017 20:50

Již pošesté, ale přesto mnoho několikrát poprvé.

Páteční odpoledne 23.6.2017 patřilo dětem a jejich rodičům v rámci oblíbeného Hravého odpoledne. Poprvé jej organizovaly již čtyři místní iniciativy: Občanské sdružení Masarykova čtvrť, Radost na Drakenu, Nadační fond Lerchova otevřeno všem a Orel jednota Brno-Masarykova čtvrť. Poprvé (a doufejme, že ne naposledy) se uskutečnilo v nezvyklém prostředí bývalého vojenského areálu na Lerchově. Opět se plně potvrdilo, jak úžasný prostor to dokáže být – v centru čtvrtě, přesto jako by zcela někde jinde. Úplná Trnkova Zahrada. Místo, kde zapomenete na to, co se děje venku, děti si mohou volně hrát a skotačit.

I tentokrát nám počasí přálo, takže slunné odpoledne strávily desítky dětí zdoláváním řady malých soutěžních disciplín, za jejichž absolvování tentokrát dostávali perníčky z Vařejkova dvora z Meziboří na Vysočině. A opět se už skoro tradičním stalo, že si s radostí všechny atrakce prošla dítka i opakovaně. Novinkou byla přítomnost zručné paní bublifukářky, která nechávala vykouzlit desítky bublin i přímo malým dětem. Ty si rovněž oblíbily stavění z velkých kostek, zatímco dospělejší se zase bavili při dalším „poprvé“: lukostřelbě. Závěr večera patřil dalšímu „poprvé“: možnosti si opéci buřtíky na ohni, ke kterému se přidalo jiné „poprvé“, a to na poslední chvíli zařazené vystoupení tříčlenné skupiny Vít ví, která ve svém osobitém podání potěšila publikum cover verzemi (začasto za neúprosného užití Google Translator) známých hitů i českých šlágrů. Po celou dobu zpříjemňovala pobyt návštěvníkům nabídka zdravého cukroví, kávy a nealko nápojů z brněnské družstevní férové kavárny Tři ocásci. 

I letos zaslouží plně poklonu místní obyvatelka, paní Irena Greplová a její Radost na Drakenu, která dokázala celou akci připravit a uspořádat tak pro rodiny pěknou tečku školního roku. Děkujeme všem, co nějak přiložili pomocnou ruku k dílu, i těm, co se došli pobavit nebo se jen tak podívat do areálu.

Fotogalerii najdete ZDE.

Zpět