Exstarostka Hrubá musí znovu před soud - 19.5.2010 - www.denik.cz

19.05.2010 22:44

Brno - Bývalá starostka brněnské městské části Brno-střed Dagmar Hrubá bude muset znovu předstoupit před soud.

Odvolací Krajský soud v Brně totiž zrušil rozsudek městského soudu, který loni v prosinci Hrubou osvobodil od podezření, že zneužila jako starostka svou pravomoc v kauze pozemků na Kraví hoře, které město bezplatně získalo od ministerstva obrany, a Brno kvůli ní dostalo desetimilionovou pokutu.

Podle krajského soudu městský soud nedostatečně vyhodnotil důkazy. „Teď musí soud především doplnit dokazování v otázce, zda Hrubá věděla nebo nevěděla o obsahu smlouvy uzavřené mezi Brnem a ministerstvem obrany a zejména o omezujících podmínkách při nakládání s majetkem, který díky smlouvě Brno získalo,“ uvedla mluvčí krajského soudu Miroslava Sedláčková.

Městský soud musí podle odvolacího soudu znovu přezkoumat také další důkazy a připomínky. „Teprve potom bude moci soud opětovně přistoupit k hodnocení všech důkazů, zejména pak ke zkoumání otázky, zda je či není Hrubá nevinná,“ podotkla Sedláčková.

Brno dostalo pozemky na Kraví hoře zdarma jen pod podmínkou nekomerčního využití. Tehdejší starostka Brna-středu Hrubá však podepsala smlouvu se společností Wilson Properity, která chtěla na pozemcích postavit komerční centrum. Brno za to dostalo pokutu deset milionů korun a starostka předvolání k soudu.

Markéta Fórró

www.brnensky.denik.cz

Zpět