Dejte Wilson neziskovkám, vzkázali Brňané v anketě

02.01.2014 18:01

Tiskové ohlasy na ukončení ankety o využití areálu na Lerchově

Dejte Wilson neziskovkám, vzkázali Brňané v anketě - www.brnensky denik.cz

Brno – Nejdéle trvající anketa vypsaná radnicí Brna-středu po třech letech skončila. A lidé mají podle ní o budoucnosti bývalého vojenského areálu v Lerchově ulici jasno. Nejvíc jich hlasovalo pro to, aby jej radnice předala neziskovým organizacím.

 
 
 

Pro tuto možnost se vyjádřilo celkem 1213 z 2639 h­lasujících. „Výsledek respektuji. Variantě předání areálu neziskovým organizacím se nebráním. Ať se ukáží a za pomocí dotací jej zkultivují a vytvoří tam třeba volnočasové centrum," řekl starosta městské části Libor Šťástka.

Dodal, že výsledek ankety ukazuje, že ji město nemanipulovalo ve prospěch developera, který v místě už osm let plánuje stavět dům s byty a obchody nazvaný Wilson.

S takovou kritikou přišlo občanské sdružení Masarykova čtvrť v říjnu, když mělo hlasování skončit, ale radnice jej prodloužila. Jeho zástupci jsou nyní spokojení. „Preferujeme kombinaci neziskového a komerčního sektoru. Tyto možnosti dostaly dohromady 1772 hlasů," řekl předseda sdružení Michal Závodský.

Osud areálu teď ovšem mají v rukou právníci. Soud totiž na konci minulého roku zpochybnil platnost jeho převodu z armády na město v roce 2003.

2.1.2014, Petr Jeřábek

https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/dejte-wilson-neziskovkam-vzkazali-brnane-v-ankete-20140102.html

Zpět