Další schůzka k wellness na Kraví hoře

09.03.2017 07:16

Ve středu 8.3.2017 se konala další schůzka k rekonstrukci budov v areálu koupaliště s transformací do provozu wellness. Na snímku stojíme u nevyužívaných základů menší terasy u bazénu, vedle beachvolejbalových hřišť, kde se plánuje vybudování sociálního zázemí (tedy návštěvníci z této části areálu by to měli podstatně blíže). Zde jsme navrhli ještě doplnit i převlékárny.


Účastníci schůzky si prošli areál, poukázali jsme i na vyřešení odpadového hospodářství (schování kontejnerů při zajištění dobré manipulovatelnosti při jejich odvozu), řešili střechu, ale i maličkosti typu navázání na střechu zázemí nově plavecké haly, kde je zatím „schod“ a nevzhledný přechod ploch (navrhli jsme řešit nějakou terénní vlnou, protože v tomto místě asi bude také zelená střecha) a nové navázání plotů, které zde tvoří zub. Prosili jsme i o další doplnění zeleně v celém areálu (při budování plavecké haly zde byl již ucelený plán od zahradního architekta Zdenka Sendlera, který má nyní kupř. řešit pro městkou část plochu u Mendlova náměstí, ale odhady nákladů se vyšplhaly na skoro 3 mil. Kč, takže s realizace bohužel sešlo. Navíc oblast leží na skále, tedy není možné bohužel sázet kdekoliv a třeba u námi zmíněných bříz nám bylo zase oponováno jejich negativním vlivem na alergiky).

Pan architekt má tak nyní jasnější zadání a čekáme tedy na první konkrétnější podobu návrhů, jak řešení interiérů, tak exteriérů.

Foto zde.
 

dnes ráno (po cestě do práce) jsem si uvědomila, že jsem na změnu části průchodu polyfunkčního domu na shora uvedené adrese vydávala v prosinci 2016 souhlas s ohlášením stavebního záměru pod č.j. MCBS/2016/0204624/SKOM ze dne 15.12.2016.
Zpět