Aktuální stav podnětu OSMČ na zřízení přechodu na Barvičově – další 2 roky čekání??

01.04.2019 18:44

Zajímali jsme se o aktuální vývoj u našeho podnětu na zřízení přechodu na Barvičově (u křižovatky s Rezkovou/Soukopovou).

Zde vybíráme z odpovědi Odboru dopravy z 1.4.2019:

U Vašeho podnětu ke zřízení přechodu na ulici Barvičova/Rezkova byl objednán k průzkumu a návrhu dopravního značení dne 20.12.2018 u Brněnských komunikací a.s. Ty vypracovaly v lednu 2019 prověřovací studii, ke které jsme následně obdrželi souhlasné vyjádření Policie České republiky. Dne 1.3.2019 bylo na základě pokynu odboru dopravy MMB předáno k investiční přípravě, ke zpracování a projednání návrhu řešení přechodu pro chodce na ulici Barvičova na Brněnské komunikace, a.s. a zpracovává se projektová dokumentace.
Vzhledem ke stávající legislativě je provedení přechodu pro chodce investiční stavební akcí, kde je nutné zřídit naváděcí prvky pro nevidomé, nájezdy pro bezbariérový přístup, posoudit nutnost nasvětlení a případně zřídit v komunikaci ostrůvek. Vzhledem ke změně užívání komunikace je nutné vyřídit územní a stavební řízení. Tento proces včetně stanovení dopravního značení trvá cca 2 roky.

Zpět