2. září se vrací "okleštěná" linka 51

01.09.2013 11:23

Od 2. září začne opět mezi Zvonařkou a Barvičovou jezdit autobusová linka 51. Nejedná se však o plnohodnotnou „obnovu“, nýbrž o jakýsi doplněk současné linky 35. Teprve minulý týden (jen 4 dny před zahájením provozu !) Dopravní podnik města Brna zveřejnil určité podrobnosti. Pojede se jen o pracovních dnech a kdy, je možné se podívat zde.

Obnova má, jak to už na naší městské části tak bývá,  ovšem svá „ALE“:

  • Dlouhé intervaly: interval linky bude půlhodinový nebo dokonce hodinový!  Vzhledem k tomu, že radnice Brno-střed ještě neví, zda linku bude podporovat i příští rok, můžeme se dočkat velmi jepičího života linky: 4 měsíce! Spolurozhodovat má prý i průzkum obsazenosti linky – jak ale bude obsazena linka, která jede jednou za půlhodiny nebo za hodinu, je otázkou. Určitě jí to radnice Brno-střed nijak neulehčuje.


     
  • Jiná trasa: ačkoliv v červnu 2013 ujišťovala radnice Brno-střed, že linka pojede „po původní trase“, nyní se ukazuje, že mezi Mendlovým náměstím a Zvonařkou nepojede po Hybešově a přes Nové sady, nýbrž po poříčí, tedy po tzv. Malém městském okruhu. Vynechá tak bohužel také preferovaný zadní vchod od nemocnice u sv. Anny a místo toho se bude zaplétat do kolon na městském okruhu, které zejména okolo Zvonařky často bývají.
     
  • Zastávky na Mendlově náměstí: Každá z linek (35 a 51), byť obě směřují do Masarykově čtvrti, mají na Mendláku jinou zastávku. Je škoda, že se více nevyužívá synergie, když třeba jen dvě minuty po odjezdu 51tky, vyjede z Mendláku i 35tka a po pár desítkách metru míjí bez zastevní zastávku 51tky.
     

 

 

 

Zpět