Zahájena petice za záchranu Kraví hory

15.04.2013 20:52

 

Petice usiluje o

  • záchranu zelené Kraví hory
  • realizaci rozšíření veřejného parku (zejm. o zaplocený areál VUT)
  • neukrajování Kraví hory další zástavbou (zejména tou soukromou, komerční – aktuálně hrozí na Žižkově)

 

Proto byla sepsána petice, kterou si můžete stáhnout   ZDE  .


Petice má i svou elektronickou podobu - ta nemá takovou závaznost jako  ta písemná (proto, prosím, pokud je to jen trochu možné, preferujte klasickou písemnou podobu s podpisem!).

Nyní je potřeba, abyste petici podepsali, stejně jako Vám blízcí – zmiňte se sousedům, přepošlete odkaz dalším lidem, noste jeden arch s sebou a ptejte se, zda nechce někdo podepsat. Podepsané petice můžete pak odeslat na adresy někoho z petičního výboru nebo se domluvíte na zelenakravihora@seznam.cz

PETICI je možno fyzicky podepsat také na těchto místech: 

v Masarykově čtvrti

 

jinde v Brně 

Pořadatelé také plánují přímo na Kraví hoře a v jejím okolí tu a tam stát přímo s peticí - pokud nám chcete pomoci, můžete tak udělat sami: vezmete si pár archů, tužku a oslovte lidí, co budou kolem Vás chodit - netřeba se bát: první zkušenosti jsou výborné, už podepsaly desítky lidí.

Protože zastupitelstvo, které má rozhodnout o posouzení odkrojení jedné části Kraví hory z budoucí zeleně, má zasedat již 14.5., rádi bychom první vlnu sbírání podpisu ukončili 10.5. I následně bude sběr pokračovat, ale je potřeba již hned na začátku ukázat, že je o Kraví horu zájem.

Pokud Vás napadne nějaké vhodné veřejné místo, kam by se dala petice bezpečně umístit pro občany k podepisování, dejte nám vědět (např. u kamaráda v prodejně, u lékaře, ve škole...). Označíme místo letáčkem s upoutávkou a adresu uvedeme ve vývěsce OSMČ.

Další info také na Facebooku: Zelená pro Kraví horu

Zpět