VUT připravuje dostavbu areálu na Údolní

27.12.2023 10:34

Na stavebním úřadě Brno-střed bylo v prosinci 2023 zahájeno územní řízení pro stavební záměr Vysokého učení technického „Rekonstrukce a dostavba areálu Údolní 53“, na ulici Údolní 53“, pod kterým se skrývá jednak rekonstrukce několika objektů, ale hlavně nové budovy u ulice Tvrdého.

Vzniknout by měly zejména:

Novostavba robotického centra a 3D technologie objektu N11

(Vznikne na pozemcích par. č. 597, 598/1. Objekt je navržen jako jednopodlažní skeletová nepodsklepená budova obdélníkového půdorysu o rozměrech 36,00x20,00 m a výšce +7,350 m. Zastřešení objektu bude pultovými střechami, větší střecha bude s extenzivní zelení. Přední trakt je dělen na formátovnu s manipulační a zásobovací plochou a na laminovnu se stříkacím boxem. Z jihovýchodní a severozápadní strany objektu bude přístup na pracovní dvory. Podél jihovýchodní fasády je navržen anglický dvůr). 

Novostavba objektu N1

(Bude stát na pozemcích par. č. 598/1, 605. Objekt bude sedmipodlažní s pěti nadzemními a dvěma podzemními podlažími, obdélníkového půdorysu o rozměrech 39,50x50.00 m a výšce cca 24,00 m. Fasáda bude členěna pilíři ze šlechtěného betonu, před které předstupuje horizontální římsa. Pilíře s římsou tvoří modul, do kterého je vloženo hliníkové okno s pevným parapetem a úzkou okenní otvírkou pro přirozené větrání. V nárožích přístavby jsou umístěné lodžie. V typickém podlaží 2.NP – 5.NP jsou navrženy výukové ateliéry studentů typu open space. V 1.PP bude vnitřní atrium, vstupy do auly, přednáškové místnosti a výukové dílny. V 1.NP bude umístěna univerzitní knihovna, která bude mít přímou návaznost na venkovní loubí s čítárnou a vstupem do parku. Stavba N1 bude se stávající budovou U1 propojena vertikálním vnitřním atriem. V objektu budou umístěny posluchárny, učebny, konzultační místnosti, seminární prostory, aula, knihovna, modelové centrum, tvůrčí dílny, administrativní a servisní vybavení vč. technického zázemí.)

Veřejná vyhláška o zahájení územního řízení najdete ZDE.

Zpět