Ve čtvrti rok od roku lépe třídíme - spíme ale v programu Černé za barevné

02.03.2017 21:47

Pochvalme se - jsme borci v třídění. Ve Stránicích je údajně jediná lokalita, kde se nemíchá svoz z několika městských částí, takže je možné lehce a přímo sledovat vývoj třídění papíru a plastu. A z něj je jasně patrné (zde grafy), že se snažíme třídit, protože stoupá množství vytříděného. Děkujeme!

Je to dobře i kvůli tomu, že za vytříděný papír a plasty dostává Brno finanční prostředky, což umožňuje držet nebo i snižovat poplatek za svoz komunálního odpadu, který všichni platíme. Tím pádem si vlastně tříděním šetříme naši vlastní kapsu!

Radnice Brno-střed se snaží ulehčit recyklování tím, že umožňuje dodat malé nádoby na plast a papír přímo k vám do domu. Dle posledních informací (únor 2017) to však vypadá, že v Masarykově čtvrti zatím poněkud spíme. Přitom spuštěním projektu Černé za barevné předpokládáme alespoň částečnou úlevu naplněnosti veřejných kontejnerů a mohlo by jich z veřejného prostoru i ubýt.

Z tabulky vidíte, kolik domů se z některých ulic zatím přihlásilo – zejména ty s bytovými domy jako Bohuslava Martinů, Sedlákova nebo Havlíčkova by se mohly „polepšit“ :-) Stačí napsat na marta.vojackova@brno-stred.cz

Bohuslava Martinů

5

Barvičova

2

Havlíčkova

3

Heinrichova

3

Lerchova

2

Neumannova

2

Preslova

6

Sedlákova

2

 
Zpět