První peníze poputují do zanedbaného bývalého vojenského areálu! Podzim 2017

25.12.2017 12:33

22. listopadu 2017 skončil první ročník brněnského participativního rozpočtu, v jehož rámci se rozdělí mezi 16 projektů celkem 20 milionů. 

Je nám nesmírnou radostí Vám oznámit, že námi podporované dva projekty na zlepšení stavu bývalého vojenského areálu uspěly a získají finanční podporu od města Brna!!!

Komunitní a volnočasové centrum se zázemím pro Kraví horu

Navrhuje se využít část současné budovy a její rekonstrukcí zlepšit podmínky pro trávení volného času na Kraví hoře a kolem Nám. Míru. Využila by se malá část budovy bývalého vojenského areálu na Lerchově a přestavěla se na nonstop otevřené veřejné WC a klubové a společenské zázemí, když obě na Kraví hoře a jejím okolí chybí. Další část by mohla sloužit jako Family point, kde lze nakojit, nakrmit, přebalit či převléci dítě (kupř. po sáňkování). V rámci rekonstrukce by šlo upravit i místnosti pro správce parku Kraví hora, strážníky Městské policie nebo zázemí pro společenské aktivity v areálu.

Ploty na Komunitním a volnočasovém centru se zázemím pro Kraví horu

Navrhuje se rekonstrukce plotů bývalého vojenského areálu podél ulice Lerchova. Aktuálně se plot vyznačuje značnou zchátralostí, je tvořen polorozpadlými sloupky s výplní tvořenou nevzhledným vlnitým plechem. Doporučuje se oprava sloupků a výměna výplně za lehký drátěný plot.

Zpět