Plánovaná generální rekonstrukce hřišť u CMZŠ

08.01.2016 20:31

Česká provincie Kongregace sester sv. Cyrila a Metoděje představila v lednu 2016 na internetu první vizualizace rekonstrukce hřiští, kteréí se nacházejí za školami na Lerchově (obrázky ZDE).
Plánovanou rekonstrukcí školního sportovního areálu má vzniknout jedno velké víceúčelové hřiště a jedno menší hřiště, povrch obou hřišť bude tvořen umělým trávníkem; dále tartanová dráha a pískové doskočiště pro skoky a atletická oválová dráha (150 m), včetně přímé běžecké dráhy (60 m), pokryté tartanem.
Také bude vybudováno dětské hřiště s několika herními prvky (prolézačka s lezeckými stěnami, řetězová houpačka, prolézačka se skluzavkou, vertikální prolézačka - válec, skupinová houpačka - hnízdo, hra - piškvorky, kreslící tabule), učebna v přírodě a několik relaxačních ploch. 

Všechny sportovní i relaxační plochy vhodně má doplnit množství zeleně.Předpokládaná cena celé rekonstrukce 20 082 611,00 Kč (bez DPH), z toho by mohlo jít 5 mil. z rozpočtu města Brna a 4,75 mil. Kč Jihomoravského kraje.

Výstavbu sportoviště můžete podpořit finančním dary - bankovní spojení na zřizovatele - investora (Česká provincie Kongregace sester sv. Cyrila a Metoděje): číslo účtu 1342317379/0800.
 

Máte k záměru nějaké nápady nebo připomínky, které bychom měli dále uplatňovat?

My budeme preferovat, aby hřiště mohla užívat i veřejnost a nebylo trvale za plotem zavřené.

 

Zpět