Otevřený e-mail OSMČ starostovi Brna-střed 6.3.2012

06.03.2012 23:08

Protože v tisku začaly objevovat zprávy o stavebních záměrech naší městské části v řádu desítek miliónů Kč, které by měly/mohly trvale změnit charakter určitých částí Kraví hory, neváhali jsme a vyzvali jsme starostu MČ Brno-střed ke spolupráci - a to byť pan starosta ví, že máme trvalý zájem být o všem dění (včetně zejména toho připravovaného) zavčas dopředu informováni a že očekáváme, že samotná radnice - tak jak by se na 21. století slušelo - vyvine iniciativu a vyzve nás ke kooperaci. Tedy tak, abychom mohli plány především představit veřejnosti a mohli se ještě účinně do zpracovaváných plánů vyjádřit a nebyly nám představeny již finální verze, připravené k podání na příslušné úřady (nebo dokonce s již řadou stanovisek dočených orgánů), v nichž už nejde změnit (s nadsázkou řečeno) ani umístění klik na dveřích.


------------ Původní zpráva ------------
Od: OS Masarykova čtvrť <osmc@email.cz>
Komu: <starosta@stred.brno.cz>,
Kopie:
Předmět: Otevřený e-mail ke Kraví hoře
Datum: 06.3.2012 22:59:49
----------------------------------------
Vážený pan
Mgr. Libor Šťástka
starosta Městské části Brno-střed


Vážený pane starosto,

zprostředkovaně přes média se dozvídáme, co naše radnice Brno-střed plánuje v našem bezprostředním okolí. Aktuálně rozvíjí Městská část své plány s Kraví horou, zejm. s areálem koupaliště. Tiskem prošly zprávy o budování parkovacích kapacit, wellness, resp. tobogánu.
Jako místní sdružení s více jak 10letou tradicí nás (a věřím, že i ostatní obyvatele) velmi zajímá, co se v Masarykově čtvrti děje i plánuje. A rádi bychom se takové věci dozvídali přímo a také zavčas dopředu, abychom je mohli zprostředkovat jak našim členům, tak místním obyvatelům a nebyli jsme pak konfrontováni s již hotovými návrhy, které nelze nijak efektivně ovlivnit.

Byli bychom Vám vděčni, kdybyste nám mohl k dané věci zaslat aktuální podobu návrhů (včetně vizuálních), abychom se nad nimi mohli zamyslet a (následně) se nad těmito záměry osobně potkat a diskutovat je, resp. umožnit nám se do jejich podoby zavčas vyjádřit?

Obdobné pak platí i k záležitosti dalšího územního plánování celé lokality Kraví hory.

S pozdravem a díky

Michal Závodský
předseda OSMČ

Zpět