Místní se stavbě domu Neumann brání. Vadí jim, že bude vysoký - www.brnensky.denik.cz 17.8.2013

20.08.2013 16:55

Brno-střed -  Žalobu aktivistů soud přerušil a stavební úřad vydal takzvané územní rozhodnutí, které je předstupněm stavebního povolení. Tak nyní vypadá situace okolo stavby bytového domu, který má vyrůst v Neumannově ulici v městské části Brno-střed.

 
 
 

Místní se stavbě brání. Vadí jim, že dům má mít sedm pater. „V březnu jsme podali žalobu ke Krajskému soudu v Brně. Soudní řízení ale nyní úředníci přerušili. Kvůli podobnosti případu s dalšími, které má nyní posuzovat Nejvyšší správní soud. Čekají na jeho verdikt," sdělil Michal Závodský z Občanského sdružení Masarykova čtvrť.

V červenci vydal stavební úřad městské části Brno-střed pro stavbu územní rozhodnutí. „Budeme se proti němu bránit. Podáme odvolání na odbor územního a stavebního řízení magistrátu. Pokud nám nevyhoví, obrátíme se znovu na soud," nastínil Závodský.

Odbor už posvětil takzvaný index podlažních ploch, díky kterému může mít dům Neumann, který chce stavět stejnojmenná firma, dokonce dvojnásobný počet pater. „Index jsme schválili, protože respektujeme dokument Evropské unie, který ukládá využívat rezervy uvnitř zastavěného území města. Tak bráníme rozrůstání Brna do krajiny," vysvětlil mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Vladimíra Krejsová

https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/mistni-se-stavbe-domu-neumann-brani-vadi-jim-ze-bude-vysoky-20130817.html

Zpět