Baseballisté požádali o změnu územního plánu na Kraví hoře

01.02.2024 10:25

Na Kraví hoře se má opět měnit územní plán a tentokrát z popudu a ve prospěch baseballistů.

Navrhovaná změna má v územním plánu zrušit stávající plochy rekreační zeleně a nahradit je plochou pro rekreaci tak, aby „byl umožněn rozvoj klubové sportovní činnosti v návaznosti na konkrétní záměr rozvoje sportovního areálu Technika Brno dle zpracované architektonické studie“.

Podstatou záměru má dle odůvodnění navrhované změny údajně být umožnění realizace dětského hřiště, využití plochy stávajícího “autoservisu” a okolí k realizaci dětského baseballového hřiště s tím, že toto hřiště bude neuzavřené, mimo tréninky a zápasy klubu veřejně užívané a areál bude maximálně prostupný. Záměr zahrnuje návrh pěšího veřejně přístupného propojení v severní části území, odstranění stávajících garáží a vyřešení dopravní obsluhy hřiště, pro doplnění sportovní činnosti veřejně přístupné workoutové hřiště a atrakce pro děti i dospělé v jeho blízkosti.

Výše uvedené zní velmi sympaticky, ale je třeba si uvědomit, že změna je málo vratná a zároveň nezaručí vše z výše uvedených proklamací a slibů (kupř. veřejné užívání). Bohužel součástí podkladů není zmiňovaná architektonická studie, abychom viděli, kvůli čemu se to má přesně vše dělat. Pozitivem je, že by se vyřešil brownfield autoservisu a možná i garáže, ovšem i tady je nutno upozornit na to, že garáže jsou vesměs v soukromých rukou a nikde už se třeba neříká, jak (kdy a za co) by je baseballový klub vykoupil.

 

Připomínky (každý) a námitky (vlastníci) k návrhu této změny je možno uplatnit do 6.3.2024 včetně. Veřejné projednání této změny se koná dne 28. 2. 2024 od 14:00 hod. v budově Magistrátu města Brna, Kounicova 67, Brno, v zasedací místnosti č. 426 ve 4. podlaží.

Víco info zde: upmb.brno.cz/platny-uzemni-plan/zmeny-uzemniho-planu/zmeny-upmb-samostatne/zmena-uzemniho-planu-mesta-brna-2022-b154_p35_22/

Zpět